Τούτοι είναι οι Έλληνες! ..............του ΟΧΙ η φάρα!

 

SAM 7569Λάθος τους να κινήσουνε για την Ελλάδα! Ετούτους τους μέθυσε του κανονιού η αντάρα.............των όπλων η κλαγγή!

 

Σεργιάνι στο ιστορικό και ηρωικό παρελθόν των γενναίων Ελλήνων, προσέφερε η εκδήλωση που παρουσιάστηκε στο πνευματικό κέντρο Καλαμπάκας, υπό την αιγίδα της Ι.Μητροπόλεως μας και του Δήμου Καλαμπάκας.

 

Εικόνες από μνήμες σκαρφαλωμένες σε άγρια βράχια και βουνά, φορτωμένες βόλια, φωτιά, τουφέκια και μπαρουτοκαπνισμένους ήρωες που φωνάζαν ''Αέρα'' στις Πίνδου τις κορφές και τα φαράγγια, ανασύρθηκαν στους παρευρισκομένους που παρακολούθησαν την εκδήλωση! Αναζωπύρωση της ελληνικής ψυχής προκάλεσαν οι θύμισες από τις Ελληνοπούλες λεβεντομάνες  με τις φλογισμένες προσευχές, που σαν ατρόμητα φτερά στις πλάτες τους,  συνόδευαν τους ήρωες πολεμιστές του '40! Κλεισούρα, Τεπελένι, 'Αγιοι Σαράντα, Αργυρόκαστρο...............τυλιγμένα όλα στην βροντερή ιαχή του ΌΧΙ...........των παλικαριών που τα καθοδηγούσε η γλυκιά  Παναγιά, η Παρθενομάνα, των Ελλήνων η Σκέπη και παντοτινη Θεία προστασία.

Και έτσι βγηκάν νικητές τα παλλικάρια μας. ΟΧΙ θα αντιλαλεί κάθε κορφή στα Ηπειρώτικα βουνά, και επάνω τους θα ζωγραφίζουν οι ζωγράφοι την Υπέρμαχω Στρατηγώ.

 

Στην εκδληλωση συμμετείχαν το Θεατρικό εργαστήρι ''επί σταγών'' η Μουσική σχολή Καλαμπάκας όπως και η παιδική χορωδία του Δήμου που έκλεψε την παράσταση με τις γλυκόηχες φωνές των μικρών παιδιών !!!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ