webΠραγματοποιηθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ι.Μητρόπολή  μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Πολιτιστικό κέντρο της Καλαμπάκας. Την εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό του άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης ο οποίος προλόγισε και τον  Κεντρικό ομιλητή που ήταν ο Θεολόγος  - Συγγραφέας  κ. Νικόλαος Βούλγαρης. Ο κύριος Βουλγαρης στην ομιλία  του ανέδειξε τα κίνητρα της επαναστάσεως, και τόνισε την επιτακτική ανάγκη να ανασύρουμε και να μιμηθούμε το θυσιαστικο πνεύμα των ηρώων για να αντιμετωπίσουμε τον σύγχρονο δήθεν προοδευτισμό της ψευτοκουλτούρας που καταλύει κάθε έννοια ορθοδόξων και πατριωτικών ιδανικών και αξιών. 

Αμέσως μετά ο φιλόλογος κ. Φώτιος Πάλλας ανέγνωσε κείμενα με απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ενώ παράλληλα η παιδικη χορωδία του δήμου Καλαμπάκας τραγουδούσε πατριωτικά επίκαιρα άσματα  με τη συνοδεία της μουσικής χορωδίας του δήμου. 

 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαριστώντας τον κ.Βούλγαρη για τα όσα σημαντικά επισήμανε στην ομιλία του καθώς και  τους διοργανωτές για την άρτια εκδήλωση.

 

Φωτογραφίες και ολόκληρη η εκδήλωση σε ηχητικό

 

 

 

 

 

Η ομιλία του κ. Βούλγαρη σε ψηφιακή μορφή εδώ

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ