e2

Την Ιερά Μνήμη του Ενδόξου Μάρτυρος Θεοκλήτου, την ημέρα κατά την οποία ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος  άγει τα ονομαστήρια του, εορτάσθη με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την οφειλομένη τιμή εις την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. 

Την Αγιώνυμον ημέρα της Εορτής, ετελέσθη Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κ.Ιγνατίου,Βρεσθένης κ.Θεοκλήτου , Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου , Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμοθέου , Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τους Αρχιερείς πλαισίωναν, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι. 

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν και εφέτος για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου , και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν με ανάμεικτα συναισθήματα απεριορίστου τιμής, εγκαρδίου σεβασμού και υϊικής αγάπης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας, παρευρέθησαν επίσης ο  Δήμαρχος Μετεώρων κ.Σινάνης , ο αντιπεριφερειάρχης κ.Μιχαλάκης  εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς επίσης του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Τον Θείο Λόγο, εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ.Χριστόδουλος .

Προ της Απολύσεως της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, προς όλους όσους προσήλθαν και λάμπρυναν με την παρουσία και την προσευχή τους την ημέρα αυτή.

Εν συνεχεία, ο σεπτός  Μητροπολίτης μας , εδέχθει τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ.Ιερωνύμου και Γρεβενών κ.Δαβίδ, καθώς επίσης και τις εγκάρδιες ευχές του Ιερού Κλήρου, των μοναχών, των αρχών της πόλεως, καθώς επίσης και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας. 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ