DSC00117 2

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, πάνδημη συμμετοχή και εκκλησιαστική κατάνυξη η Σπάρτη εόρτασε και φέτος, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νίκωνος του ”Μετανοείτε”, Πολιούχου αυτής.

Διεξοδικότερα, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στον πανηγυρίσαντα περικαλλή Ιερό Ναό του Οσίου, τελέσθηκαν αρχικά ο Όρθρος και η αμφιοφορία σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησαν η αρτοκλασία και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, τον οποίο συνεπικούρησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας Σταγών και Μετεώρων, ο οποίος απευθυνόμενος στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το Ναό, αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Νίκωνος και στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε στη σύγχρονη εποχή. Ιδιαίτερα στάθηκε στον πυρήνα του κηρύγματος του Οσίου, την μετάνοια, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα κύρια γνωρίσματα του καλού Χριστιανού.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ