6

Το εσπέρας της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2019   και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ετελέσθη εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναό , ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Θεοκλήτου, εορτή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας άγει τα Σεπτά του Ονομαστήρια.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ.Δωροθέου , Βρεσθένης κ.Θεοκλήτου , Κοζάνης κ.Παύλου, Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου, Άρτης κ.. Καλλινίκου,Ιλίου κ.Αθηναγόρου, Τρίκκης και Σταγών  κ..Χρυσοστόμου, και του επιχώριου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ Θεοκλήτου, τους οποίους και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι . 

Τον Εσπερινό Θείο Λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος , ο οποίος και ομίλησε περί της προσωπικότητας του Αγίου , κάνοντας παράλληλα αναφορά στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος ως δωρεά του Κυρίου, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων και Ιερέων, στον Σεπτό Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως μας τα Έτη Πολλά.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Θεόκλητος  ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς που εκοποίασαν και ταξίδεψαν από τις Επαρχίες τους για να βρεθούν στην περιοχή των Μετεώρων.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ