PSX 20180916 120833

Στις φετινές Θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Μητροπόλεως μας Αγίου Βησσαριώνος , παρευρέθηκαν, ευγενώς προσκληθέντες από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ.Θεόκλητο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος, Ἰλίου κ. AΘηναγόρα, Γρεβενῶν κ. Δαβίδ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων , Νεαπόλεως καί Θάσου κ.Στέφανος. 

Το εσπέρας της 14ης Σεπτεμβρίου 2018, κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων , Νεαπόλεως καί Θάσου κ.Στέφανος, πλαισιωμένοι από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από πλήθος πιστών για να λάβουν την Ευλογία του Πολιούχου μας Αγίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινου  ακολούθησε η λιτανεία στους δρόμους της Καλαμπάκας και στην κεντρική πλατεία  η ακολουθία της Αρτοκλασίας. 

Ο Ποιμενάρχης μας κ.Θεόκλητος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε θερμά τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους καθώς και τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχες του τόπου μας . 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενῶν κ. Δαβίδ  με τον μεστό του λόγο ανέλυσε χαρακτηριστικές στιγμές από τον βίο του Αγίου Βησσαρίωνος και τα παραδείγματα που δίνει σήμερα ο Άγιος σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ