Το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2018 τελέσθηκε για πρώτη φορά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Οδηγήτριας της Γκούρας». Κατ’ αυτόν Χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Αγαθολόγη σε Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας, η οποία εξελέγη από την αδελφότητα την 13η Μαρτίου 2018.

Στην ομιλία της η Γερόντισσα Αγαθολόγη ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, την προστάτιδα της Μονής Υπεραγία Θεοτόκο, τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη, την πνευματική καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη, τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον λαό της περιοχής που με προθυμία και ζήλο στηρίζει τη Μονή, τις αδελφές της Μονής  και τέλος ζήτησε τις προσευχές όλων ώστε να εξακολουθήσει ο τόπος τούτος να είναι τόπος προσευχής, αγιασμού και σωτηρίας.

Στον Εσπερινό και στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Οδηγήτριας της Γκούρας» στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής και τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ