Ανακοίνωση της Ε Α Α Σ / Τρικάλων για την Ταυτοποίηση των Πεσόντων Στρατιωτικών στη Αλβανία.

Εκ του ΓΕΕΘΑ εξεδόθη  η σχετική ανακοίνωση την 6η Φεβρουαρίου 2018 όπου γνωστοποιούνται οι σχετικές ενέργειες για την ταυτοποίηση των Πεσόντων Στρατιωτικών στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά το πόλεμο 40-41,η οποία έχει ως ακολούθως.  

«Σε εφαρμογή σχετικής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας, συνεχίζονται οι εργασίες αναζήτησης, εκταφής, προσδιορισμού της ταυτότητας και ενταφιασμού των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940 - 41, στη περιοχή Dragot (Τεπελένι) Αλβανίας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 2018. Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιηθεί η εκταφή των οστών 108 πεσόντων, χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί. Για την υλοποίηση της διαδικασίας ταυτοποίησης των εντοπιζόμενων οστών, έχει ήδη δημιουργηθεί βάση δεδομένων δειγμάτων αίματος των συγγενών/απογόνων των πεσόντων, από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η υψηλή ανταπόκριση στη διαδικασία συγκέντρωσης δειγμάτων, αποτυπώνει το έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των συγγενών/απογόνων των πεσόντων. Έχουν αποσταλεί περισσότερα από 360 δείγματα αίματος από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επικοινωνεί με το αρμόδιο προσωπικό του ΓΕΕΘΑ για παροχή περαιτέρω πληροφοριών.  Τα αποτελέσματα από την διαδικασία ταυτοποίησης θα κοινοποιούνται στους, κατά περίπτωση, ενδιαφερομένους, ενώ αριθμητικά στοιχεία θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από το ΓΕΕΘΑ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9π.μ με 12μ.  στα γραφεία της ΕΑΑΣ / Παράρτημα Τρικάλων τηλέφωνο : 24310 - 29376.»

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ