SAM 0624

 

Χαίρει και πανηγυρίζει η τοπική κοινωνία άμα τη χειροτονία του νέου αυτής Μητροπολίτου. Τα ορφανά αποκτούν Πατέρα, οι πεπλανημένοι οδηγό, οι απελπισμένοι ακύμαντο και εύδιο λιμάνι, οι θλιμμένοι παραμυθίαν και παρήγορον βοηθό.

Πανηγυρίζει και χαίρει η νεότητα.. Πατήρ πατέρων, Ποιμήν ποιμένων, Φιλόστοργος αγκάλη των κοπιώντων, αρραγές των πεφορτισμένων και ασφαλές καταφύγιον. Ο Επίσκοπος "εις τύπον Χριστού", ποιμαίνει και θεοφιλώς ορθοτομεί τον Λόγον της Αληθείας, παραλλήλως, δε, οικοδομεί την κοινοτική λειτουργική συνοχή της θεοσώστου αυτού Μητροπόλεως, ως Σώμα Χριστού. Πρόκειται για την αλληλοσυμπόρευση και συνοδοιπορία όλων των μελών της θεοφρουρήτου Μητροπόλεως, πάντοτε "εν ομονοία και εν των επισκόπω", καθώς η Αγία μας Εκκλήσία καθισταται, από ιδρύσεως Της, Χριστοκεντρική και "εν τω Επισκόπω" επισκοποκεντρική, αναφορικά με τη διαφύλαξη και διασαφήνιση του ορθοδόξου δόγματος και της ομολογίας της Πίστεως.

Χαίρει, λοιπόν, σκιρτά και θεοφιλώς αγάλλεται η τοπική Εκκλησία  και "εν ενί στόματι" μετά του Αποστόλου Παύλου, αναφωνεί και καυχάται εν Κυρίω τα κάτωθι:

«Κεφάλαιον δε επί τοις λεγομένοις, τοιούτον έχομεν αρχιερέα, ως εκάθισεν εν δεξιά του θρόνου της μεγαλοσύνης εν τοις ουρανοίς, των Αγίων λειτουργός και της σκηνής της αληθινής , "ην έπηξεν ο Κύριος ", και ουκ άνθρωπος» (Εβρ. η' 1-2)

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ